Weboldal készítés, internetes alkalmazások fejlesztése

win 10 host file

Weboldal költöztetés - új szerver ideiglenes elérése

Amikor egy weboldalt költöztetünk egyik szolgáltató szerveréről a másik szolgáltató szerverére, akkor lesz egy rövid időszak, amikor már szeretnénk látni az új helyen lévő rendszerünket (hogy működik-e rendesen, jól csináltuk-e az adatbázisok létrehozását, fájlok másolását).

A probléma az, hogy ilyenkor a valami.hu domain név még a régi szerveren lévő tartalmát mutatja, hisz a domain ip címe még oda mutat.

Ilyenkor azt tudjuk tenni, hogy megnyitjuk a C:\Windows\System32\Drivers\etc mappában található "host" nevű fájlt (notepad++ tökéletes a megnyitásra), és a végére beírjuk az alábbi bejegyzést:

94.199.178.222 valami.hu
94.199.178.222 www.valami.hu

Ezzel a bejegyzéssel arra utasítjuk a win 10-et, hogy a domain név előtti ip címet keresse fel, és az ottani fájlokat futtassa. Amint elmentjük ezt a fájlt, és böngészőben megnyitjuk a valami.hu domaint, az új helyen lévő tartalmat fogjuk látni.

Fontos, hogy amennyiben már befejeztük a tesztelést, a host fájlt módosítsuk vissza az eredeti állapotára.

Szolgáltatások

Weboldal készítés - Szombathely

Internetes alkalmazások fejlesztése

Keresőoptimalizálás - SEO

Domain, tárhely

frommeweb

Adatkezelési tájékoztató

Weboldal készítés kapcsolat

info@fromme.hu

36703346491

alpoktrans.hu - atriumhaz-szombathely.hu - novadom.hu - caffewest.com - cery.hu - betonlab.hu - kapuvaribringaut.hu - cargoprofil.hu - perfektfehernemu.hu - csehimindszenti-iskola.hu - designtheworld.hu - egyetemi-menza.hu - foldmeres-dunantul.hu